Walbeschoeiing laten plaatsen

Walbeschoeiing zorgt voor een strakke afwerking en voorkomt het wegspoelen van grond en het daarmee het verzakken van uw tuin of bestrating. Walbeschoeiing aanleggen is specialistisch werk en elke situatie vraagt om een unieke aanpak. Wij kunnen u hierbij adviseren. Dankzij meer dan 10 jaar ervaring kunnen we elke situatie aan.

Walbeschoeiing laten aanleggen

Wij kunnen uw walbeschoeiing vakkundig aanleggen. Hierbij is het mogelijk dat we vooraf vrijblijvend bij u langskomen om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Aanleg walbeschoeiing:
Het aller belangrijkste deel van de walbeschoeiing zijn de trekstangen.
Wanneer deze niet of niet goed worden geplaatst dan zal u al snel merken dat de walbeschoeiing begint te slingeren of nog erger dat hij voorover begint te hangen. Wanneer u bij groot water zit is het verstandig om een verticale damwand te plaatsen. De dikte van deze damwand is afhankelijk van de hoogte gemeten van de bodem van de sloot tot aan de bovenkant van de walbeschoeiing. Wij gebruiken altijd minimaal 4 cm dikke azobé planken. Aan de voorzijde van de walbeschoeiing plaatsen wij een hardhouten gordingsbalk van azobé 100×150 of 150×150 met aan de achterzijde een hardhouten balk van 50×100 deze wordt door middel van een thermisch verzinkte slotbout m12 aan elkaar vast gekoppeld zodat je een massieve wand krijgt. De trekstangen worden om de 1.50 / 1.80 meter geplaatst en gaan c.a. 4 meter de tuin in dit is ook weer afhankelijk van de hoogte van de walbeschoeiing.

Voor kleinere sloten /wateren kunt u kiezen voor een paalschot walbeschoeiing, dan worden er hardhouten palen om de 60 cm in de grond geslagen en daar worden hardhouten schotten weer achter geplaatst. De dikte van de palen is afhankelijk van de hoogte van de walbeschoeiing. Wij gebruiken minimaal 70×70 azobé hardhouten palen. De schotten worden gemaakt van hardhouten planken 20×200 azobé of angelim vermelho deze kunnen wij in elke lengte en hoogte maken tot maximaal 5 meter.

Meer weten?

Neem contact op

Wilt u een passende offerte? Dan komen wij graag vrijblijvend bij u langs om de situatie te bekijken. Wij kunnen dan meteen al een richtprijs geven wat de kosten ongeveer zullen bedragen.

Onze kwaliteiten:

  • Hoge kwaliteit
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Scherpe tarieven
  • Vakkundig advies
Offerte aanvragen
Meer informatie? Neem contact op